söndag, juni 21, 2009

Midsommar

Ännu en midsommarhelg har så lagts till hadlingarna. En mulen, kulen men ändå trevlig sådan. Vi firade aftonen i Runemo hos mormor och morfar med grillad älgstek och färskpotatissallad, samt lite sill och pepparlax och sånt före. Jag drack en folköl, men Thomas höll sig till alkofri cider... ;o) Bobbo var där en stund på eftermiddagen, så Skrutt han träffa honom lite med.

Skrutten lärde sig cykla trehjuling riktigt, spelade lite crocket med morfar och åt massor av glass med jordgubbar och maräng! ^^ Vi hann även med en promenad med Buzz och en liten, röd Briotax (vi hade glömt hans svarta hemma), jag säger bara: a l d r i g åka dit utan svarta taxen med! Den lilla var kass, välte hela tiden och Uttas blev hysterisk! -__- När Skrutten blev trött framåt kvällen drog vi hemåt och la honom. Sen såg vi på skräckis "From within" och käkade glass! :o)

Igår var det ju midsommardagen, vi fick nå ryck och packade matsäcksväskan och drog till Järvzoo! När vi kom fram till Järvsö så vräkte regnet ner... Vi höll ut och väntade tills det lugnat sig lite och knallade sen iväg upp på berget ändå. Lagom tills vi var framme vid grillstugan började det vräka ner igen så vi fick sitta där och kura länge. Tröck i oss all matsäck och grubblade på hur vi skulle kunna ta oss ner utan att bli dyngsura. Men - efter regn ska ju sol komma - och det GJORDE det faktiskt! Sista biten ner hade vi sol på oss och Skruttan knallade så glatt med sin (svarta) tax i ett snöre och sin lilla kikare om halsen.

Väl hemma blev det pepparlax och salladsrester för föräldrar och pannkaka med grädde o sylt för Skrutt. Sen slappande i soffan med godis och film! Pippi på rymmen innan Uttas lagt sig och "In the name of the king" efter han krypit till kojs. Idag är det Sommarsolståndet, eller Litha som man även kan kalla det, och det har vi i åtnake här hemma idag! :o) Glad Litha på er!!

2 kommentarer:

  1. Va är det för flöjt du spelar på?// Lisa

    SvaraRadera
  2. Det är en Tin Whistle, en irländsk flöjt. :o)

    SvaraRadera