söndag, februari 01, 2009

"Bilder av självet"

Den boken har jag strax läst klart, en väldigt intressant bok som handlar just om det titeln antyder. Hur vi ser oss själva, hur synen på oss själva har ändrats över tid och påverkats av olika saker. Industrialiseringen av samhället, världskrig, ökad jämställdhet mellan könen, mer komplexa familjesammansättningar osv osv. Det finns HUR mycket som helst att titta på och fundera kring i det ämnet. Jag fullkomligt älskar det här med socialpsykologi! Jag har alltid trott att det är mer vanlig psykologi som lockat mig, men det här är oerhört spännande! Till sommaren ska jag bl.a söka en kurs i "Vittnespsykologi", något jag kan ha stor nytta av i min blivande roll som socialarbetare. Att veta hur människor uppfattar och tolkar saker, vad som påverkar ens minne och syn på saker man sett/varit med om. Jag ska även titta om några andra psykologikurser ges på distans från andra universitet, jag MÅSTE ju inte ha via HiG.

Nu har vi pysslat klart med nästan allt vi skulle göra idag. Vi ska bara vika en massa lakan som legat rena i tvättrummet länge nu... Sen ska vi ta ett varv runt Heden! Jag läser klart min bok när vi kommer in, har bara lite kvar men jag vill gärna komma ut medans det är ljust ute med!!


BTW, notera min lila text! Den tänker jag använda hela veckan för att fira vårt fantastiska Bollnäskör!! ^^

1 kommentar:

  1. Ska ha den boken på ett seminarium nästa vecka, tänker trasha den helt till lärarens förskräckelse. Jag tycker han har en populistisk stil och inte går in på djupet på saker han tar upp. Visst, jag förstår att man inte kan reflektera på djupet i en liten bok, men det känns ofta som han inte har riktigt koll på grejerna. Många moderna fenomen är inte så moderna som folk i allmänhet tror.

    SvaraRadera