söndag, oktober 19, 2008

Brådis vs rådis...

Inatt när vi var på väg hem från Borlänge, trötta och med allmän hemlängtan, stod det plötsligt ett rådjur mitt i vägen. Jag hann typ skrika till och Thomas hann bromsa in aningens innan det small...
Stackars rådjuret låg på vägen och sprattlade och jag skrek: "Har du fälgkors??" åt Thomas innan jag for ur bilen som en raket i bara strumporna. (hade så ont i fötterna så jag hade tatt av mej skorna) Fälgkors hade han inte, men väl en liten yxa.
Men - när jag väl stod där och såg de svarta ögonen som såg upp på mej och de brutna frambenen som hängde så klarade jag INTE av det. Jag trodde faktiskt att jag, jägardotter, djurvän och skapligt jordnära som jag är, skulle klara att barmhärtighetsdöda ett skadat djur i en sån situation... så var alltså icke fallet. Så den stackaren fick ligga och dö själv... fy fan. Det gick skapligt fort iallafall. Fort gick det däremot inte för jägaren att komma dit, en timme efter att jag ringt polisen dök han upp. Då var det ju så dags. Han släpade djuret ner i diket och skaffade sej väl sen en fin rådjurssadel till söndagsmiddagen medan vi satte oss i bilen och fortsatte hemåt. Det här var i Falun och klockan var då över ett på natten. Vi var väl hemma strax efter halvtre något. Trött idag med andra ord.
Vi klarade oss dock utan skador och på bilen var det endast glaset till ena framlyktan som gick åt.

Jag kunde självklart inte sova längre än till typ halvnio idag ändå, så nu sitter jag här. Bara Thomas vaknar ska han hämta Utte hos farmor, de skulle tapetsera vardagsrummet idag och då är det väl inte så lämpligt att ha honom knatande runt där. Jag ska till Runemo och hjälpa mamma o pappa med älgköttet som kommer hem idag. Mammsen skulle komma och hämta mej sen, de var inte klara på slakteriet än.

Näväl, konserten var då bra, det blev lite segt att se de två förbanden bara... Vi skulle inte ha åkt så himla tidigt om bara inte nån haft så bråttom. ;) Hellacopters var skitbra!! De ÄR ett kanon-livaband. Även fast jag aldrig (av egen vilja) lyssnar på dom hemma så kan jag inte annat än tycka att de är suveräna på scen. Då spelar de ju bara de bra låtarna med, de som man känner igen osv. Mina favvisar "Toys and flavours" och "I'm in the band" var med såklart, men jag saknade "Darling, darling". Fast det kanske inte är en sån bra live-låt?

Jaja, kvällen var i stort sett lyckad. Hade vi inte haft så brådis hem, utan stannat och sett klart sista låten så hade kanske rådisen levt idag... Men sånt är livet och man kan inte spekulera i sånt. Jag är mest glad att inte Alex var med och att det inte var en älg!!
Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och sen göra mej klar för att åka och skära kött hela eftermiddagen. Baj baj mah bejbis.

1 kommentar:

  1. usch vad otäckt! det "lustiga" fast det inte alls är lustigt är att två rådjur sprang framför vår bil också när jag körde men som tur var var det lite längre fram.. annars hade det nog smällt med all säkerhet...skönt att ni är ok och bilar kan man alltid laga men inte annalenor och thomasar :)

    SvaraRadera